|   |   | 

DE  |  EN  |  BS    Google maps

Nalazite se ovdje: Usluge >

HOSTING I DOMENA

HOSTING I DOMENA - Čemu služe hosting i domena?

Hosting predstavlja prostor na udaljenom serveru na koji se smješta Vaša internet stranica, a domena predstavlja naziv Vaše internet stranice. Hosting i domena su u prijašnjim verzijama statičkih stranica standarno dolazili u paketu sa stranicom. Kako je izrada web stranica dosegla visoku granicu kada su želje i zahtjevi klijenata u pitanju, to više nije slučaj. Međutim, mi Vam sa ponosom možemo ponuditi nekoliko partnerskih usluga sa profesionalnom 24-satnom podrškom svakim danom, uz evropske standarde i kvalitet.

Hosting i domena - Zašto su mi potrebni hosting i domena?

Ukoliko želite saznati više o pojmovima hosting i domena, sigurno će Vas zanimati informacije koje slijede. Naime, hosting predstavlja prostor na internetu, odnosno prostor na udaljenom serveru. Hosting služi za smještanje gotovih datoteka koje korisnici na svojim računarima pregledaju, baš kao što Vi sada pregledate našu stranicu. Ukoliko vam trebaju hosting i domena, kontaktirajte nas!

S tim u vezi proizilazi i činjenica da se ovo što sada čitate, zapravo, i ne nalazi na Vašem računaru, nego na udaljenom serveru. Da biste došli do informacija ili sadržaja sa udaljenog servera, potrebno je poznavati naziv, odnosno domenu željene lokacije. Iz tog razloga do ovog sadržaja dolazite ukucavajući naziv domene u svoj browser, odnosno preglednik. Naziv stranice igra jako bitnu ulogu i jedan je od prvih faktora na koje se treba misliti, čak i prije nego što se krene u izradu stranice.

Hosting i domena - prostor na serveru

Hosting i domena – Kako da znam šta je za mene odgovarajuće?

Ukoliko nemate baš nikakvog iskustva sa web hostingom, najbolje rješenje za Vas je naš web studio, jer sa nama možete jednostavno riješiti taj problem. Mi Vam u svakom slučaju možemo ponuditi brzo i provjereno rješenje kada su u pitanju hosting i domena. Bez obzira na Vašu upućenost, mi se uvijek trudimo da svim klijentima pronađemo najbolje odgovarajuće rješenje i uvijek rado pomažemo u pronalaženju odgovarajućih naziva za stranice, zavisno od Vašeg poslovanja i Vaših želja. Hosting i domena - Zakup kvalitetnih servera

Može li se registrovati hosting i domena sa zaštitama?

Kod nas možete zakupiti internet prostor, bilo da se radi o Windows ili Linux platformama. Za one koji žele hosting za smještanje web trgovine, osigurali smo Dedicated servere prema zahtjevima i SSL zaštite na web stranicama.
Naziv stranice možete odabrati po vlastitim željama, a također postoji mogućnost registrovanja domena na jednu ili više godina. Pri tome ne smijete zaboraviti da ćete prije svake kupovine dobiti profesionalne savjete, tako da je na taj način mogućnost pravljenja greške svedena na minimum.

Hosting i domena


Hosting i domena našu ponudu za izradu stranice čine kompletnom i jedinstvenom. Međutim, zakup paketa hosting i domena uz izradu web stranice nije obavezan.

Klijenti su nas ocijenili odličnom ocjenom: 5 / 5.

Hosting i domena su jako bitni za uspjeh stranice. Ukažite povjerenje našoj firmi i uz stranicu ćemo Vam predložiti najbolji paket hosting i domena na tržištu.
Školska 22 75 270 Živinice, TK, Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 35 774 444
Radno vrijeme:
Pon-Pet 07:30 - 16:30    Sub 07:30 - 14:00
Geografska Širina: 44.453796    Geografska Dužina: 18.64619
Mi se nalazimo ovdje: Mapa

Sva prava pridržana ©  MAAG Projekt