|   |   | 

DE  |  EN  |  BS    Google maps

Nalazite se ovdje: Usluge >

SEO OPTIMIZACIJA

SEO optimizacija u poslovnom svijetu

SEO optimizacija - Preduslov za uspješnu internet stranicu je kvalitetna SEO optimizacija

Svaki mjesec u svijetu se obavi oko 20 milijardi pretraživanja pojmova putem interneta. Kako iskoristiti ove brojke i povećati uspjeh u prezentaciji vlastitih proizvoda? Postići ovo nije jednostavno, ali je itekako moguće ukoliko se radi jedinstvena i kvalitetna SEO optimizacija.

SEO optimizacija u poslovnom svijetu

SEO optimizacija - Šta je SEO optimizacija i kako funkcionira?

Potrebno je vrijeme i znanje da se postigne visoka pozicija ili prvo mjesto na tražilicama kao što su Google, Yahoo! ili Bing. Ukoliko Vaša web stranica nije visoko rangirana na tražilicama, potencijalni kupci Vaših proizvoda će se obratiti Vašoj konkurenciji, jer su im njihove web stranice nadohvat ruke.

Korisnici koji pretražuju određeni pojam već imaju namjeru da kupe proizvod koji pretražuju. SEO optimizacija Vam pomaže da jednog takvog korisnika dovedete na vlastitu internet stranicu i predstavite mu svoj asortiman.

SEO optimizacija - prvo mjesto na tražilicama

Zašto je nekom potrebna SEO optimizacija?

Najbolji i najjeftiniji način da dođete do novih posjetitelja ili klijenata i na taj način ostvarite profit jeste primjenom SEO optimizacije. Velik broj ljudi, više od 90% koji su u potrazi za informacijom prvo što će napraviti je upisati ključnu riječ u neku od popularnih tražilica i pregledati dobijene rezultate. Ukoliko se Vaša stranica ne nalazi među prvih deset rezultata koje je tražilica ponudila, gubite veliki broj potencijalnih klijenata. Razlog tome je činjenica da će većina ljudi pregledati samo rezultate prve stranice koju nudi tražilica, eventualno kliknuti na drugu stranicu, a vrlo mali postotak korisnika će pregledati i treću stranicu.

Imajte u vidu da neke pojmove mjesečno pretraži i do nekoliko miliona korisnika. Sami možete zaključiti koliko bi bilo bitno za Vaš posao da bar polovica njih dospije na Vašu web stranicu.

SEO optimizacija - poboljšanje vidjljivosti web stranice
SEO optimizacija - najbolji rezzultati

Kako se odvija proces SEO optimizacije?

SEO (eng. Search Engine Optimization) je skup tehnika koje se primjenjuju pri izradi web stranice. S obzirom da su tražilice ipak samo isprogramirani servisi za pronalaženje određenih dijelova na web stranici, potrebno im je na poseban način dati do znanja šta je to na stranici bitno, a šta ne. Ovo je jednostavna definicija SEO optimizacije, jer nju ipak čini veliki skup komplikovanih pravila. SEO optimizacija u poslovnom svijetu

SEO optimizacija - On site optimizacija

SEO optimizacija se sastoji iz dvije posebne kategorije:

On site - SEO optimizacija - Primjenjuje se na samoj stranici. Off site - SEO optimizacija - Poseban vid održavanja web stranica, odnosno stvaranje linkovnih veza sa drugih, bitnih stranica, pri čemu Vaša stranica dobiva veću vrijednost!
Zamislite koliko Google na jedan upit za neki proizvod ili uslugu izbaci rezultata!? U milionima! Da li biste se bolje osjećali da vidite i Vašu internet stranicu među prvih deset rezultata?

SEO optimizacija - optimalna ponuda

SEO OPTIMIZACIJA

SEO optimizacija je neophodna za uspjeh Vaše web stranice! SEO optimizacija našeg web studija je pouzdana i kvalitetna i kao takva je najbolje rješenje za Vas!

Klijenti su nas ocijenili odličnom ocjenom: 5 / 5.

SEO optimizacija je metoda prilagođavanja stranica za internet tražilice. SEO optimizacija koju nudi naš tim je kvalitetna i pouzdana, u šta su se naši klijenti uvjerili.
Školska 22 75 270 Živinice, TK, Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 35 774 444
Radno vrijeme:
Pon-Pet 07:30 - 16:30    Sub 07:30 - 14:00
Geografska Širina: 44.453796    Geografska Dužina: 18.64619
Mi se nalazimo ovdje: Mapa

Sva prava pridržana ©  MAAG Projekt